17 december – 29 januari 2023
Vernissage 17 december kl 13.00
Konstkuben, Vallentuna kulturhus

I årets Vinterutställning, ”Gott och blandat – hundgodis” i Konstkuben presenterar konstnären Charlotte Sachs några av sina gåtfulla, färgstarka och detaljrika målningar. Charlotte var under många år verksam som neurolog och docent vid Karolinska institutet, och först på senare år har hon varit fullt verksam som konstnär med många separatutställningar.

Vid Liljevalchs Vårsalong har Charlotte deltagit 11 gånger. Hon har utbildat sig bl a vid Gerlesborgs- och Edsviks konstskolor.

Så här berättar Charlotte om sin konst:

Jag avbildar det jag ser eller tror mig se.
En god teknik är bra, men inte väsentligt.
Det är motivet som driver processen.
Tillvaron är full av viktiga detaljer.
De ser jag och lyfter fram.
Kanske bidrar min bakgrund som neurolog.
Man säger att djävulen bor i detaljerna,
men det tror inte jag.
Men det bästa med konstnärligt skapande
är ändå självförglömmelsen.

Charlotte medverkar vid vernissagen den 17/12 kl. 13.00. Utställningen kan ses t.o.m. 29/1 2023.