Januari – mars 2020
Björn Schaerström
Folktandvårdens väntrum, Tuna Torg 4, Vallentuna C

Björns konstnärskap är i första hand måleri, collage och fotografi. Materialvalet är för det mesta akryl på duk men kan också vara andra färger och material på plywood eller MDF. Han jobbar såväl med pensel som med hemmagjorda verktyg t.ex. genom att skrapa fram bilden med brutna bitar av Masonite, att rita med träpinnar eller att dutta fram nyanser med en bit lakansväv.

Björn får inspiration av det mesta. Färger, former och material. Kroppar, natur och politik. Dröm och fantasi. Han använder gärna kameran för att plocka fram ”osynliga” former i vardagen.

År 2013 var Björn med att starta Galleri Freja. Han har deltagit i ett flertal samlingsutställningar. och under många år ställt ut på Konst i Roslagen.

Björn är en vän av giclée-tryck. Såväl unika målade verk som fotografier tas enkelt fram i önskat format.

Björn är civilekonom och har sin yrkesmässiga bakgrund huvudsakligen inom näringslivet.

Han är född 1954 i Gävle och uppväxt i Sundsvall. Bor sedan 1988 i Vallentuna.

E-post: b.schaerstrom@gmail.com
Hemsida: www.bjornsart.com

April-maj 2020
Irina Johansson, fotograf
Folktandvårdens väntrum, Tuna Torg 4, Vallentuna C

Tema för utställningen är ”Magisk Natur”. Vår vidunderliga värld är fylld med vackra färger och former, spännande detaljer och magiskt ljus. Målet med Irinas
fotografering är att hitta något speciellt i vårt vardagliga liv.

Irina gillar gatufoto och naturfoto, och experimenterar med långa slutartider och dubbelexponering, Photoshop och art foto.
Form och färg är hennes favoriter, och hon ser mönster och grafiska former överallt.
På bilden Glory Light har hon fångat två ljusfenomen, Brockenspöke och Gloria. Brockenspöke är ett optiskt fenomen där betraktarens skugga avbildas många gånger
förstorat på dimma eller ett likformigt moln. Fenomenet Gloria uppträder däremot runt objektet som en rund regnbåge. Den aktuella bilden
är tagen på Krim.

Irina är medlem i Stockholms fotoklubb, där hon har tävlat och erhållit flera diplom. Bland annat blev hon utnämnd som bästa årsfotograf 2013 och 2016 av Östra Svealands Fotoklubbar.

Ni kan hitta till flera av hennes bilder på: http://www.gatufotogruppen.se

Om ni är intresserade av köp kan ni nå Irina på telefon: 0730519051 och e-post: iraviking@gmail.com