Årets Vinterutställning ”Blindspår” med oljemålningar av Martin Jonsson

14 december 2019 – 26 januari 2020
Konstkuben, Vallentuna Kulturhus
Vernissage lördagen den 14 december kl 13.00

Till årets Vinterutställning har Vallentuna konstförening inbjudit konstnären Martin Jonsson. Martin, som bor och är verksam i Åkersberga, skapar med sina exakta oljemålningar en överväldigande och illusorisk bildvärld som väcker våra tankar och känslor av overklighet.

Verken har ofta en dramatisk surrealistisk karaktär, där ensamma människor kan möta hotande, upptornande moln eller befinna sig i drömlika, gåtfulla landskap. ”Människorna i mina målningar är ofta sysselsatta med omöjliga uppgifter eller fångade i absurda situationer.
“Jag vill med mina målningar skapa en stämning av förundran och mystik, att de ställer mer frågor än de besvarar” säger Martin.

Han har ställt ut vid många utställningar och ett par gånger vid Liljevalchs Vårsalong.